LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
PRIVATE COLLECTIE VLIEGTUIGEN TE SCHOOT / TESSENDERLO

In oktober 2021 “ontdekte” ik een Franse T-33A Shooting Star in een veld in het landelijke Schoot (Tessenderlo) evenals een Fiat G.91 in de tuin van de eigenaar (zie het artikel hier). Ondertussen is deze vliegtuigcollectie wat gegroeid, dus was het moment aangebroken om naar die nieuwe aanwinsten te gaan kijken.
De T-33 staat nog steeds op dezelfde plaats als voorheen, in open veld dus. Nieuw is de Mil Mi-2 helikopter die in hetzelfde veld iets verderop op betonblokken geïnstalleerd is. Het toestel draagt een camouflagepatroon van zand en donkergroen maar is niet voorzien van kokardes of enige andere vorm van identificatie. Berichten die via internet circuleren maken gewag van het feit dat de heli van Oost-Duitse origine zou zijn.
De Fiat G.91 99+05 bevindt zich in de privétuin van de eigenaar, waar hij ondertussen het gezelschap heeft gekregen van een Dornier Do27 en een Alphajet. De rode Do27 draagt de registratie D-ELZZ en is van het subtype Do27B-3. Hij is gemonteerd met de staart hoog in de lucht, waardoor het minder opvalt dat de motorkap vooraan met een vlakke plaat is afgesloten. Tevens ziet de propeller er vrij klein uit voor deze toch wel uit de kluiten gewassen hoogdekker.
Tot slot vermelden we de ex-Luftwaffe Alphajet. De typische Duitse grijs/groene splintercamouflage heeft duidelijk haar beste tijd gehad maar de kentekens 40+58 zijn duidelijk leesbaar. Het toestel staat op een kleine vierwielige trailer, zodat het niet uitgesloten is dat het toestel nog naar een andere locatie in de tuin kan verhuizen.
Om privacy redenen vermelden we opzettelijk geen adres.

(Tekst en foto’s : Guido Van Roy)

Klik op de foto hierna om de bijkomende toestellen uit de verzameling te bekijken.