LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
VOORSTELLING DEMO TEAMS SEIZOEN 2017

Dinsdag 16 mei 2017 was Lunak uitgenodigd om de voorstelling van de demo teams van onze Belgisch Luchtmacht bij te wonen.
Onze Luchtmacht is drie display teams rijk, en niet zo maar de eersten de besten !

F-16 Solo Display Team :
Onder een stralende hemel startte "Gizmo" als eerste. Deze piloot haalt het uiterste uit de F-16 en zijn demo was dan ook het neusje van de zalm.
Het is spijtig genoeg het laatste seizoen voor Gizmo als solo demo piloot op F-16.

A109 Display Team :
Vervolgens was het de beurt aan Kevin en Stijn, de twee piloten op de Agusta A-109.
Wat zij met deze helikopter uitvoeren is subliem. Zij tonen de mogelijkheden van het hefschroefvliegtuig als geen ander.
De Agusta A-109 is reeds 25 jaar in gebruik bij onze Luchtmacht.
Red Devils Demo Team :
Onze vermaarde Red Devils sloten de voorstelling af met een adembenemende display.Wat de vier piloten laten zien is een staaltje van perfectie, wetende dat zij de moeilijkste acrobatie-figuren in formatie uitvoeren.
Dit jaar vieren zij hun 60 ste verjaardag.
Te vermelden valt dat naast hun peter, Jacques "Red " Dewaelheyns, de Rode Duivels ook nog een meter hebben zijnde Vanina Ickx, de dochter van Jacky Ickx.
De kleinzoon van Robert "Bobby" Bladt kwam ook supporteren voor de Red Devils. Zijn grootvader was teamleader van de Aerobobs, één van de eerste demo teams op Meteor.
Een feit is zeker, onze demo teams zijn er klaar voor. Tijdens het komende seizoen zullen onze teams de toeschouwers met verstomming slaan door hun uitmuntende vliegkwaliteiten.
De Commandant van de Luchtcomponent, Frederik Vansina, die de voorstelling bijwoonde, kan tevreden terugblikken op de verwezenlijkingen van zijn medewerkers.
Een dikke proficiat ook aan de mensen achter de schermen, de crewleden, die er telkens voor zorgen dat alles van een leien dakje verloopt.
Met dank aan Comopsair voor de uitnodiging en dank aan de Basiscommandant en het personeel van de 1° Wing te Bevekom - Beauvechain.

(Tekst & Foto's Jef)

Klik op de eerste foto en bekijk de beelden van het F-16 Solo Display Team
Klik op de tweede foto voor de compilatie van het A-109 Display Team
klik op de derde foto en ontdek de vliegkunsten van onze Red Devils
Klik HIER om een kort filmpje dat een impressie vd dag weergeeft.