LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FAMILY DAY TE MELSBROEK - 15° WING

Op 17 september was er bij de 15de Wing Air Transport op Melsbroek een Family Day georganiseerd voor de familieleden van de militairen.
Na de identiteitscontrole aan de ingang was al meteen een zeer recente Airbus A330-243 MRTT te bewonderen (T-059). Voor de personen die waren ingeschreven voor een vlucht met een A400M was er een shuttlebus voorzien om ons naar het hoofdgebouw te brengen. Daar konden we boven nog even wachten in de cafetaria vooraleer aan boord te gaan. Dankzij mijn neef kon ik meevliegen als begeleider van zijn kinderen met de CT-06 op de vlucht van 13 u. Nadat iedereen vastgeklikt was reden we naar startbaan 25R.
Het regende bij het vertrek, en na een korte aanloop stegen we op in de richting van de kust. Onderweg kon je zo goed als niets zien door de kleine hoge vensters. Enkel als de laadklep geopend werd hadden we wat zicht naar buiten en dat gebeurde dan ook bij het gedeelte van de vlucht aan de kust. Daarna ging de laadklep dicht en keerden we terug naar Melsbroek. Het was al bij al toch een mooie leuke vlucht van 45 min. Na de landing hebben we genoten van een lekker hapje en drankje in één van de hangars. De A400M CT-05 stond buiten en was voor het publiek toegankelijk.
In het gebouw van de Federale Politie waren 2 Cessna 182 en een oude Alouette te zien waarin de kinderen konden poseren voor een fotoshoot.
Buiten stonden nog enkele helikopters van de Federale Politie en werden er demonstraties gegeven met een bambi bucket van ongeveer 1000 liter water. Ook met de MD-902 G-12 was er volop actie door de leden van de DSU ( Special Units ) waarbij een aanvalshond werd ingezet vanuit de helikopter.
In de nieuwe grote hangar kunnen 3 A400’s een onderkomen vinden. Ditmaal was er de Luxemburgse CT-01 en de Belgische CT-07 te zien. In het midden van de loods was er een klimtoren met death ride geplaatst voor de kinderen.
De CT-03 en de CT-06 maakten die dag elk 4 vluchten met telkens zo’n 60 passagiers. Ook de Falcon 7X OO-LUM maakte enkele rondvluchten.
Gelukkig bleef het tijdens de namiddag wat droog en konden we ook nog wat genieten van de activiteiten op Zaventem.
Hierbij wil ik nogmaals mijn neef bedanken voor deze mooie dag en de unieke
kans om mee te kunnen vliegen met de A400M.
Ook een woord van dank voor al het personeel van de 15de Wing en de Federale Politie voor deze gezellige familiedag.

(Tekst & Foto's: Raymond De Clercq)

Klik op foto hierna voor de beeldreportage van Raymond.