LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
NATIONALE FEESTDAG 21/07/2023 TROUGH THE EYES OF LUNAK MEMBERS

Het luchtdefilé op onze Nationale Feestdag 2023 werd op diverse locaties in België in beeld gebracht door onze Lunak-medewerkers die zich hiervoor konden vrijmaken.
Onze eigenste manier om op de feestdag, ter ere van onze Vorst en ons Vaderland, ten volle te genieten van onze gezamenlijke passie, de luchtvaart in het algemeen en, in dit geval, van onze Belgische Luchtmacht of Luchtcomponent in het bijzonder.
Het was dit jaar tevens de viering van het 10-jarig Koningschap van Zijne Majesteit Koning Filip wat voor een extra touch zorgde in de samenstelling van de fly-past boven de Koninklijke tribune.
Raymond vatte post in de aanvliegroute vlak voor het overvliegen van de tribune. Gunther was aanwezig aan de Congreskolom in Brussel. Sam vertoefde korte tijd op Kleine-Brogel, Guido en ik bleven korter bij huis, respectievelijk in de omgeving van Aarschot en Mechelen. Op de plaats in Mechelen was het een gok waar de toestellen zouden overkomen, maar uiteindelijk viel het allemaal best mee, met speciale dank aan de vriendelijke buurtbewoner voor de geboden faciliteiten.
Het luchtdefilé werd geopend door 10 F16's afkomstig uit Kleine-Brogel en Florennes, gevolgd door 2 paar van 3 A109 (Beauvechain) en 3 NH90 helikopters (2 x M(T)TH Beauvechain en 1 x NFH uit Koksijde) en 4 SF260's gebaseerd op de basis in Beauvechain. Hierachter kwam de Embraer 121 "Xingu" (Avord - Frankrijk) met vlak daarachter 3 A400 transporttoestellen en een Falcon 7X (Melsbroek). Als afsluiter van de fly-past vlogen een Airbus A330 MRTT (Eindhoven - Nederland) en een F35 (Volkel - Nederland) over het Koninklijk Paleis.
Aangezien beelden veel meer zeggen dan woorden, nodigen we jullie graag uit om een kijkje te nemen in het album dat we samenstelden met beelden vanuit de diverse locaties van onze medewerkers.

(Tekst : Jef Pets - Foto’s : Raymond De Clercq - Guido Van Roy - Gunther Matterne - Sam & Jef Pets)

Klik op de foto van de 10 F-16's die het tienjarig Koningschap van Zijne Majesteit Koning Filip symboliseren.