LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
MEDIA EVENT BELGIAN AIR FORCE : ROTARY

Maandagnamiddag had ik de eer en het genoegen om aanwezig te mogen zijn op de basis van de 1° Wing in Bevekom - Beauvechain op uitnodiging van de dienst Comopsair-IPR van onze Luchtcomponent.
Samen met de andere collega’s werden we welkom geheten door Kolonel Jo Heylens, Kapitein Kurt Verwilgen en Adjudant Jozef “Jo” Vanden Broeck. Zij schetsten het verloop van het evenement en gaven een veiligheidsbriefing met betrekking tot de gedragscode die wij dienden te respecteren op het terrein.
Het was een privilege om van kortbij de opstart te mogen meemaken van de nachtvlucht van de crew van een Agusta A-109 en de bemanning van een NH-90 TTH.
Na het vertrek van de beide helikopters werd er een korte tussenpauze ingelast en mochten we daarna opnieuw richting het terrein. Zowel de Agusta A-109 als de NH-90 kwamen onder night-vision procedure nogmaals even langs om vervolgens hun nachtvlucht verder te zetten.
Het was een unieke gelegenheid en een voorrecht om dit alles van kortbij te mogen meemaken.
Met dank aan Comopsair-IPR, de Basiscommandant van de 1° Wing, de Squadron-leaders van 17 Sqn A109 en 18 Sqn NH90, de piloten en de groundcrew.

(Tekst en beeldmateriaal : Jef)

Klik op de foto van de A-109 voor de beeldreportage, klik op de NH-90 voor een filmcompilatie .