LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
V-1 & V-2 MODELLEN - MADE BY LUDO VAN DYCK

Reeds geruime tijd was ik in bezit van 2 modelbouwdozen van een V-1 en een V-2. Naar aanleiding van een tentoonstelling over de V-wapens (vergeldingswapens) en het leed dat zij toebrachten niet alleen aan de Britse bevolking maar ook aan de Belgische bevolking (Luik en Antwerpen in het bijzonder) leek het mij het geschikte moment om eindelijk iets met de bouwdozen te gaan doen. Hierbij dacht ik in de eerste plaats aan mijn goede vriend van de Erfgoedgilde, Ludo Van Dyck. Hij is een “krak” in de statische modelbouw. Ik had al eerder een paar van zijn juweeltjes mogen aanschouwen en ik was er van overtuigd dat hij de geknipte persoon was om de modellen samen te stellen. Ludo werd onmiddellijk bereid gevonden om de maquettes te bouwen.
Het samenstellen nam tijd in beslag, maar eens Ludo aan een project begint heeft hij geen rust en wil hij de taak tot in de perfectie uitvoeren. Het duurde dan ook niet lang of Ludo belde mij dat ik de maquettes mocht komen ophalen. Ik stond versteld van de kwaliteit en de precisie waarmee Ludo  te werk was gegaan, buitengewoon prachtig !
In de fotoreeks die je hierna kan bekijken, wordt het verloop van het bouwproces aan de hand van foto’s getoond.
Ludo, van harte bedankt en nog veel modelbouwplezier toegewenst !

Voor zij die een originele V-1 en een door de luchtafweer neergeschoten V-1 wensen te bezichtigen is een bezoek aan het Stampe & Vertongen Museum op de Luchthaven van Antwerpen meer dan de moeite waard. Er ligt trouwens ook een onderdeel van een V-2 meerbepaald de uitlaat.

(Tekst : Jef - Foto’s : Ludo & Jef)

Klik op de foto's van de V-1  en de V-2 en bekijk het bouwproces van start tot finish.