LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20221109 WINGS PARADE RBAC ROYAL BELGIAN AIR CADETS

De plechtige Vleugeluitreiking van de Koninklijke Belgische Luchtcadetten van de Promotie 2022 vond op 09/11/2022 plaats op de luchtmachtbasis van de 1° Wing te Bevekom (Beauvechain).

De Voorzitter van de Royal Belgian Air Cadets (RBAC), Luitenant-Generaal Vlieger op rust Guido Vanhecke, zat samen met de Commandant van de Luchtcomponent, Generaal-Majoor Vlieger Thierry Dupont, de plechtigheid voor. Zij reikten de vleugels uit aan 48 jonge luchtcadetten alsook een aantal prijzen waaronder deze voor de meest verdienstelijke cadetten en kaderleden. Volgende prijzen werden uitgereikt:

- De Prijs van de Minister van Defensie 2022
- De Prijs van het Directiecomité 2022
- De Prijs van Brigade-Generaal Guy Van Eeckhoudt 2022
- De Prijs van het Gala Ball (Aviation Night) van de Luchtcomponent
- De Prijs van Verdienstelijk Kaderlid bij de Luchtcadetten

Tevens werden er door sponsoren waardecheques overhandigd ten voordele van de burger vzw, de Royal Belgian Air Cadets. Onder andere met dit sponsorgeld kunnen de geselecteerde derdejaars cadetten deelnemen aan een uitwisseling met buitenlandse cadettenkorpsen.
Na een promotievideo over de Luchtmacht werd de plechtigheid beëindigd door een toespraak van de Commandant van de Luchtcomponent en werd de receptie omstreeks 17.30 uur voor geopend verklaard.

Van harte proficiat aan alle gebrevetteerde zweefvliegpiloten en van harte gefeliciteerd aan de laureaten van de speciale prijzen!
Met dank aan de CO van de Royal Belgian Air Cadets voor de uitnodiging om deze Wings Parade te mogen bijwonen.

(Tekst & Foto’s: Jef Pets)


Klik op de foto hieronder voor de beeldreportage.