LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
BEVELSOVERGAVE CC AIR

Op 15 september 2023 vond de bevelsovergave plaats binnen het Competentie Centrum Air, CC-Air, op de luchtmachtbasis van Bevekom/Beauvechain.
In 2020 kwam Kolonel Vlieger Stafbrevethouder Pascal “Scalle” July als vijfde  Korpscommandant aan het hoofd te staan van het CC Air. Zie de reportage die we hierover op onze website plaatsten.
Drie jaar later, september 2023, droeg Pascal July het bevel over aan Kolonel Vlieger Didier “Digio” Di Giovanni.
De bevelsoverdracht, bijgewoond door civiele- en militaire prominenten, gebeurde met het gebruikelijke militaire eerbetoon.
Tijdens de bevelsovergave werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Air Education Awards 2023 uit te reiken aan 26 genomineerden. De kandidaten voor deze Awards worden geselecteerd uit het varend- en niet varend personeel van de Luchtmacht. Naast het beste resultaat wordt er eveneens rekening gehouden met de voorbeeldige houding van de persoon gedurende de hele opleidingsperiode.
Na de uitreiking van de Air Education Awards hervatte de ceremonie van de bevelsoverdracht. Kolonel Vlieger Pascal July nam plaats achter het spreekgestoelte en sprak de genodigden toe. Daarna ging Kolonel Vlieger July, voor een laatste maal in de hoedanigheid als Korpscommandant CC Air, zijn mensen begroeten en bedanken.
Vervolgens nam de Stafchef van de Luchtcomponent Generaal-Majoor Vlieger Thierry Dupont afscheid van de uittredende CC Air Commandant en verwelkomde de nieuwe Commandant CC Air.
Na de formele erkenningsmodaliteiten, verbonden aan de inplaatsstelling in de hoedanigheid als Korpscommandant van CC Air, nam Kolonel Vlieger Didier “Digio” Di Giovanni het bevel van de troepen over. Na het ontbinden van de troepen en nadat deze het paradeplein hadden verlaten, bracht de muziekkapel van de Luchtmacht nog een muzikale ode aan Kolonel Vlieger Stafbrevethouder Pascal “Scalle” July.
Wij wensen zowel de voormalige als de huidige Korpscommandant CC Air het allerbeste toe.

Met hartelijke dank aan de mensen van het Competentie Centrum Air voor de eer en het genoegen om persoonlijk uitgenodigd en aanwezig te mogen zijn op de bevelsovergave.

(Tekst & Foto’s : Jef Pets)

Klik op de foto van Kolonel Vlieger Stafbrevethouder Pascal "Scalle" July voor de fotoreportage.