LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FLY IN ZWARTBERG - EBZW

De Fly In op Zwartberg (Genk) vond plaats op zaterdag en zondag 07 en 08/07/2018.
Aangezien ik er nog nooit op kon aanwezig zijn, had ik er een punt van gemaakt om eindelijk het gebeuren in levende lijve mee te maken op zaterdag.
Het vliegveld van Zwartberg, de Limburgse Vleugels, ligt in een oase van groen en wordt links en rechts van de startbaan geflankeerd door twee terrils, getuigen van de vroegere steenkoolmijn-activiteit in de streek.
Er heerstte een gezellige drukte en er was vanalles te zien. Naast de infostanden, kon men de vliegtuigen en helikopters op en langs de startbaan bekijken.
Voor de gelegenheid landden de valschermspringers van de plaatselijke vereniging enkele keren op het vliegveld zelf. Hun normale landingszone ligt een eindje verder van het vliegveld verwijderd om het vliegverkeer niet te hinderen.
De Trojan T-28 van Luc Hellings kreeg bezoek van een andere Trojan uit Sint-Truiden.
Deze laatste kwam toe in formatie met de Belgisch geregistreerde Spitfire Mk16, de OO-XVI.
Het was er gezeliig vertoeven onder de vele luchtvaartenthousiastelingen, die uit alle windstreken van het land neerstreken op Zwartberg.
Hier is ook een dikke proficiat aan de orde voor de toffe, vriendelijke en behulpzame manier waarop de medewerkers hun taken uitvoerden.
Ik kom volgend jaar zeker terug langs.

(Tekst : Jef / foto’s : Raymond & Jef)

Klik op de Trojan en de Pilatus om onze reeksen te bekijken.