LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
BOEKVOORSTELLING "DEN ANTWERPSCHEN DUIVEL" - JAN OLIESLAGERS

Op vrijdag 05/05/2023 in de namiddag werd in het Stampe & Vertongen Museum het boek van Jan Olieslagers officieel voorgesteld. Danny Cabooter, de Voorzitter van het Stampe & Vertongen Museum verzorgde de inleiding.
Hij stelde de beide tenoren voor die aan de basis liggen van het ontstaan van dit naslagwerk.
Vervolgens kwamen de auteurs van het boek, Frans Mielants (expert Jan Olieslagers)  en Dirk Buytaert (Voorzitter Royal Aviation Society of Antwerp), aan het woord.
Als eerste nam Dirk het woord die in het kort het levensverhaal van de "Antwerpschen Duivel" belichtte. Vervolgens richtte Frans zich tot de aanwezigen en bedankte iedereen die zijn beste beentje heeft voorgezet om deze officiële boekvoorstelling in goede banen te leiden en voor het ter beschikking stellen van de prachtige locatie om deze voorstelling te laten doorgaan.
Daarna was het moment aangebroken om het boek te laten signeren door de twee bezielers die hun uitermate best hebben gedaan om er iets moois van te maken.
Tevens mochten we een kijkje nemen in tal van kaften waarin onnoemelijk veel materiaal aanwezig was dat, hoofdzakelijk door Frans, over de jaren heen werd bijeengesprokkeld.

Het boek is een aanrader en een must-have voor elke luchtvaartliefhebber!

Een dikke proficiat aan de auteurs
Dirk Buytaert en Mielants Frans voor het vele werk dat zij hierin hebben gestoken om dit prachtig boek te realiseren over de legendarische "Antwerpschen Duivel", Jan Olieslagers.

Hier kan u de link terugvinden met de nodige gegevens om het boek aan te schaffen.


(Tekst & Foto's : Jef Pets)

Klik op de cover van het boek en bekijk enkele sfeerbeelden genomen tijdens de boekvvorstelling.