LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
NIGHTSHOOT HANGAR 27 SINT-TRUIDEN

Op 14 oktober 2023 organiseerde het team van de Mirage BD09 in Hangar 27 te Sint-Truiden (vlakbij het huidige droneport) een nightshoot. Tijdens dit gezellige en goed georganiseerde event voor een veertigtal fotografen konden de Mirage 5 BD 09 en een F-104G 26+72 Starfigther gefotografeerd worden.

De Dassault Mirage 5 BD 09 met serienummer 209 versterkte de rangen van onze Belgische Luchtmacht van 1971 tot 1994 waarna het toestel naar Frankrijk verhuisde.
In februari 2018 vond het een waardige plaats op de Regionale Luchthaven Limburg in Sint-Truiden. De Lockheed F-104G Starfighter met Duitse registratie 26+72 kreeg hier ook een plaats toebedeeld.
Beide toestellen staan in "Hangar 27" en worden er vertroeteld door een schare enthousiaste mensen, al dan niet ex-luchtmachters.

PS (Piet Smedts) Aero in Baarlo, een Nederlands bedrijf (museum) dat gespecialiseerd is in het aankopen en verkopen van hoofdzakelijk afgedankte militaire toestellen en dito wisselstukken, heeft al meerdere toestellen in België aan de man gebracht.
De F-104G die thans op Sint-Truiden gestald staat, de F-104G die voor de ingang van de AED Studio's in Lint als eye-catcher fungeert en de Republic F-84F Thunderstreak die in Kessel zijn onderkomen heeft gevonden, dit om er maar enkele te noemen.
Door op het item in de tabel onderaan het artikel te klikken kom je meer te weten over de hierboven aangehaalde vliegtuigen.

(Tekst : Gunther Matterne & Jef Pets - Foto’s : Gunther Matterne)

Klik op de tabel hierna en bekijk onze gerelateerde reprtages bij dit artikel, klik op foto van de Mirage 5 BD hieronder voor de beeldmontage van Gunther n.a.v. deze nightshoot.