LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20201029 FLYINGGROUP - NIEUW HOOFDKWARTIER ANTWERPEN

In de voormiddag van 29 oktober 2020 vond een persvoorstelling plaats in- en van het nieuwe gebouw van de Flyinggroup op de luchthaven van Antwerpen.
Na het verwelkomen van de aanwezigen en het schetsen van het verloop van het persmoment nam Bernard Van Milders, voorzitter en stichter van de Flyinggroup, het woord. De voorzitter doorliep de evolutie van de Flyinggroup van het prille begin (1994-1995) op de Antwerpse luchthaven tot op heden. Hij gaf duiding bij de strategie en de motivatie die er toe geleid heeft dat het splinternieuwe energieneutrale hoofdkwartier van de Flyinggroup in Antwerpen, wat toch gepaard ging met een investering van 5 miljoen euro, tot stand is gekomen.
Vervolgens kwam Johan Van Lokeren, CEO van de Flyinggroup, aan de beurt die de voorstelling van het nieuwe logo, de huisstijl en de website voor zijn rekening nam. De CEO gaf ook tekst en uitleg hoe de onderneming zich in stand heeft gehouden tijdens de covid19-pandemie en hoe de Flyinggroup toekomstgericht hun diensten nog performanter zullen trachten aan te bieden.
Verder stond er een rondgang door het nieuwe hoofdkwartier op het programma met aansluitend een bezoek aan onderhoudsafdeling en de loods waar de vliegtuigen worden gestald.

De volledige inhoud van het persbericht dd 29/10/2020 kan u hier nalezen.

Aanvankelijk was de Flyinggroup enkel actief vanuit Antwerpen, nu bijna 25 jaar later werden daar nog negen uitvalbasissen aan toegevoegd, twee in België (Brussel - Kortrijk-Wevelgem), twee in Zwitserland (Genève - Zurich), en telkens één in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Malta en Dubai.
Momenteel heeft de onderneming 42 vliegtuigen in beheer waarvan 8 op Antwerpen. Samen was deze vloot in 2019 goed voor de uitvoering van in  totaal 5679 vluchten.
Meer dan 223 medewerkers, waarvan 103 vliegend personeel, staan dag en nacht paraat om de klanten ten dienste te staan. Op het hoofdkwartier in Antwerpen werken 86 mensen.
Op te merken valt dat tijdens corona niemand van het personeel werd ontslagen noch op technische werkloosheid werd geplaatst.
Het logo van de Flyinggroup blijft behouden, maar de neus van het toestel wijst vanaf nu naar rechts, richting de toekomst.
De krachtige kernwaarden van de Flyinggroup zijn gebaseerd op vier pijlers zijnde respect, vertrouwen, goesting en volharding. Daarbovenop hoort bij de nieuwe huisstijl een nieuwe slogan : “Destined to delight”. Deze slogan verwijst naar het permanente streven van de Flyinggroup om hun klanten steeds een hoogstaande en kwalitatieve dienstverlening aan te bieden en deze aanpak zelfs nog te verbeteren.
Bij de nieuwbouw van het Antwerpse hoofdkwartier werden de allernieuwste technologieën toegepast waardoor er zelfs veel meer energie wordt geproduceerd dan er wordt geconsumeerd. De overcapaciteit zal gebruikt worden om al bestaande gebouwen van energie te voorzien.
Niet alleen werd het accent gelegd op het vernieuwen van de infrastructuur, ook werd er aan het welzijn van de werknemers gedacht. Op tal van terreinen zoals hygiëne, gezondheid en veiligheid werden kosten noch moeite gespaard om het verblijf op de werkvloer onder de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen.
De Flyinggroup, de grootste onderneming van de Benelux op gebied van zaken- en privévluchten, is duidelijk niet bij de pakken blijven zitten in deze donkere tijden van corona. Zij schuwen het niet om “out of the box” te denken en door deze creatieve- en positieve instelling staan zij nu al paraat om in te spelen op de heropleving van de economische sector na het covid19-tijdperk.

Met hartelijke dank aan Bernard Van Milders, Johan Van Lokeren, Yves Panneels en de medewerkers van de Flyinggroup om aanwezig te mogen zijn op deze persvoorstelling.

(Artikel & Foto's : Jef Pets)

Klik op de foto van de nieuwe evenementenruimte van de Flyinggroup voor een fotoreportage.