LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190417 BEVRIJDINGSFEESTEN

17 april 2019 werd er in Stampe & Vertongen museum een persvoorstelling gehouden in het kader van de herdenking van 75 jaar einde van Wereldoorlog II.
Men stelde er het nationaal programma voor naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding. Tevens werden diverse projecten toegelicht die in Vlaanderen en in de stad  Antwerpen op touw worden gezet. Voor Antwerpen zullen de evenementen doorgaan onder het motto : "Altijd vrij, nooit vanzelfsprekend".
Tal van prominenten waren aanwezig en werden toegesproken door de voorzitter van de raad van bestuur van het War Heritage Insitute, de heer Koen Palinckx. Vervolgens nam de burgemeester van de stad Antwerpen, de heer Bart De Wever, plaats achter het spreekgestoelte. Kolonel SBH Paul Haccuria gaf tekst en uitleg mbt het militaire luik.
De minister-president van de Vlaamse regering, de heer Geert Bourgeois kwam als voorlaatste aan het woord. Danny Cabooter, de voorzitter van het Stampe & Vertongen museum, kondigde als laatste spreker een verrassing aan. De aanwezigen kregen namelijk de mogelijkheid om het opstarten van een Hawker Hurricane van dichtbij mee te maken. De piloot van het toestel, de heer Bernard Van Milders, maakte een tweetal doorvluchten met het legendarische toestel bekend uit de Tweede Wereldoorlog.
De brochure die werd samengesteld nav de herdenking van 75 jaar Bevrijding kan u terugvinden in de fotoreeks hierna.

(Artikel : Jef - Foto's en Film : Eddy Campers & Jef)

Klik op de eerste foto hieronder voor het beeldverslag, klik op de tweede foto voor een filmfragment van de vlucht van de Hawker Hurricane.