LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
MACKSOLO 1 JAAR LATER - NIET GEZIENE BEELDEN

Een jaar geleden, op 23 maart 2022 om precies te zijn, startte de 17-jarige Mack Ruhterford (MackSolo) aan zijn solotocht rond de wereld in een Ultra Light Motorised, beter gekend als een ULM. Zie ons artikel hier.
Hierna volgt een persbericht (op Facebook terug te vinden en licht aangepast) met ongeziene beelden van MackSolo’s huzarenstukje.

Macksolo Team Update:

Ongeziene beelden van Mack's gevaarlijkste vlucht over de ijzige Pacific.

Op 24 augustus 2022 werd Mack Rutherford de jongste persoon die alleen rond de wereld vloog toen hij landde in Sofia, Bulgarije, de thuisbasis van zijn sponsor ICDSoft. Hij was amper 17 jaar geworden.
Naar aanleiding van het 1-jarig bestaan van Mack's Guinness World Record, hebben we een half uur durende video samengesteld met ongepubliceerde beelden van de 10 uur lange vlucht (over de datumgrens / tijdzone cfr nulmeridiaan Greenwich), waarbij hij het moest opnemen in een race tegen de zon om te kunnen landen voor zonsondergang.
Toen hij zijn bestemming niet op tijd kon bereiken, landde hij uiteindelijk op het onbewoonde eiland Attu waar hij een behoorlijk koude, natte en oncomfortabele nacht diende door te brengen.
Terwijl de duisternis invalt, wetende dat de landingsbaan onverlicht is, is de spanning voelbaar en hoor je Mack tijdens de landing zeggen: "Dit is officieel de moeilijkste landing die ik ooit heb gemaakt". Voor Mack en zijn typisch Britse ingesteldheid, een niet mis te verstane uitspraak. Hij haalde het net op tijd!
Geniet van dit tot nog toe ongezien beeldmateriaal!

(Tekst : MackSolo-team - Jef Pets / Videobeelden : MackSolo-team)

Klik op onderstaande foto van Mack's aankomst verleden jaar op EBKT voor de video.