LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20200629 VLUCHT ALOUETTE III

Op maandagnamiddag 29 juni vertrokken 3 Alouette III helikopters van op de militaire basis van Koksijde voor een formatievlucht langs een 10-tal plaatsen in West-Vlaanderen. Om 13.35 uur stegen de 3 helikopters op vergezeld van een Agusta A109, en vlogen meteen richting Koksijde-bad om daarna door te vliegen naar Oostende en het vervolg van hun vluchtschema af te werken.
Rond 14.50 uur kwam het trio terug aan bij de basis van Koksijde. Er werden nog een 3-tal overvluchten gemaakt boven de startbaan. En daarna hielden de 3 heli’s halt aan het begin van de taxibaan, ter hoogte van het clubhuis van de West Aviation Club.
Daar kregen we de kans om een uitgebreide fotoshoot te maken terwijl ze mooi achter elkaar in de lucht bleven hangen, om nadien op lage hoogte over de taxibaan naar hun vertrekplaats terug te keren.
De Alouette III helikopters werden gebouwd bij Sud-Aviation (Aérospatiale) en kwamen in dienst bij de Belgische Marine in de lente van 1971.
Zij verlenen logistieke steun aan de vloot van de Zeemacht door o.a. het maken van verbindingsvluchten tussen schip en wal.
Sinds 2004 maken ze deel uit van het N° 40 Squadron te Koksijde en zijn dus weldra 50 jaar in dienst van onze strijdkrachten.

(Artikel & foto's : Raymond)

Klik op de foto hieronder en bekijk de fotoreeks die Raymond voor ons meebracht.