LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
SANICOLE SUNSET AIR SHOW - 10/09/2022

Omwille van praktische redenen heb ik ervoor gekozen om niet naar de spottersdag op Kleine Brogel te gaan maar naar de avondshow van Sanicole, de Sanicole Sunset, die dit jaar op zaterdag (10/11/2022) plaatsvond i.p.v. de tot voorheen gebruikelijke vrijdagavond.
De weergoden zaten niet mee, alhoewel. Regen, regen en nog eens regen, maar net op het juiste moment (voor mij was dat de demo van Majoor Kristin "Beo" Wolfe) brak de zon door en was het door. De weerkaatsing van de zon gaf naar mijn gevoel prachtige effecten op de F35A.
Naast de regen was Vortex het andere veel gebruikte woord of waarneembare woord: A400, F18 en natuurlijk de F35A.
Door de regen heb ik aan mijn camera's gedacht. Ik had al een reservelens meegenomen (mijn alleroudste om indien het zou regenen - volgens 24u weer meteovista zou het vanaf 16u droog zijn, in tegenstelling tot wat Frank en Sabine voorspelden ==> ik heb het gemerkt: Frank en Sabine hadden gelijk) omdat deze een beetje nat mag worden, al had ik ze toch goed ingepakt. Mijn hoofdlens de 50 500 bleef tijdens de buien in de tas maar gelukkig waren er nog enkele droge of drogere momenten om ze boven te halen (behalve dan met de A400 waar het ook regende).
Door de regen minder foto's genomen dan gepland maar aangezien ik vlak voor de A109 stond was dit het ideale moment om wat te spelen: proberen de weerkaatsing van het rode staartlicht op het tarmac te trekken of de gutsende regen en de regenboog in de verte. De take-off van de Apache was ook indrukwekkend.
Voor mij echter het hoogtepunt was de demo van de F35A door Majoor Wolfe.
Het begon al aardig donker te worden toen Vrieske uiteindelijk zijn demo mocht vliegen.
Het was een natte (voor)avond maar wel één gevuld met knappe vliegdemonstraties.

(Tekst & Foto’s: Gunther Matterne)

Klik op onderstaande foto voor de fotoreportage van Gunther op de Sanicole Sunset Airshow.