LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FLYING FESTIVAL 2022

Traditiegetrouw is "DE" afsluiter van het (Belgisch) luchtvaartseizoen steeds het Flying Festival in Brasschaat. Spijtig genoeg lieten de weergoden zich niet van hun beste kant zien.
Zowel zaterdag als zondag lieten regenbuien zich gelden en vormden ze de rode draad van 's morgens tot 's avonds.
Een spijtig gegeven waar de organisatie helemaal niet voor verantwoordelijk kan gesteld worden. Iedereen van de organisatoren gesteund door een schare vrijwillige medewerkers spaarden kosten noch moeite om er, zoals steeds, iets groots van te maken. Ondanks de regen konden zij gelukkig toch nog rekenen op een massa belangstellenden die het Flying Festival kwamen bezoeken, zij het niet het aantal dat de vorige "zonovergoten" edities opleverden. Ook qua bezoekende toestellen was het aanbod minder t.o.v. andere jaren, maar de reden, waarvoor alle begrip, is uiteraard het hemelwater dat het Brasschaatse vliegveld rijkelijk besproeide gedurende het ganse weekend.
Toch zakten een aantal opmerkelijke civiele toestellen af naar Brasschaat. Voor de Belgische Luchtmacht stonden de Red Devils op Marchetti en de Agusta A-109 op het programma. Zowel op zaterdag (2x) en zondag (1x) gaven de Red Devils, zoals steeds, knappe voorstellingen van hun vliegervaring op- en met het legendarisch opleidingstoestel, de Sia Marchetti SF-260M. Op zaterdag deed de crew van de Agusta A-109 ook hun duit in het zakje met een prachtige display die gepaard ging met ontelbaar hoorbare ooh’s en wow’s bij het publiek wanneer zij gebruik maakten van de flairs.
De twee Pitts’en van Luc en Peter tekenden ook present met hun alom gekende en spectaculaire formatievluchten.
Al bij al een nat maar niettemin deugddoend en prachtig Flying Festival!

Ik wens alle medewerkers van harte te bedanken voor hun inzet, enthousiasme en gastvrijheid. Dit weer hadden jullie echt niet verdiend zeker niet in verhouding tot de inspanningen die jullie leverden om er weerom een prachtig Flying Festival editie 2022 van te maken.
Graag tot volgend jaar voor de editie 2023!

(Tekst: Jef Pets - Foto’s: Guido Van Roy & Jef Pets)

Klik op foto's hierna voor de beeldreportages van Guido en mezelf resptectievelijk op zaterdag en zondag.