LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
LUFTWAFFE STARFIGHTER F-104 IN LINT BIJ AED STUDIOS

Naar aanleiding van diverse berichten van vrienden, kwam ik te weten dat er aan de AED Studios, Fabriekstraat 38 - 2547 Antwerp (Lint), een Lockheed Starfighter F-104 werd geleverd. Het hoeft geen betoog dat ik dit vliegtuig met eigen ogen wou gaan bekijken.
Via de vermelding PS Aero, wist ik dat de verkoper dezelfde was als de verkoper van de Thunderstreak in Nijlen (Kessel) zie het artikel : HIER .

De huidige, Belgische Lockheed Martin F-16 Falcon werd de opvolger voor de F-104 Starfighter. Het toestel werd in de Verenigde Staten en hier in Europa door meerdere luchtmachten gebruikt.
Voor de ouderen onder ons, de Nederlandse Luchtmacht gebruikte ze als afschrikmiddel bij de treinkaping bij de Punt in de provincie Drenthe.

Aangezien ik nergens een typeplaatje kon aantreffen, wilde ik weten om welk toestel het hier juist gaat. Vandaar dat ik navraag deed bij PS Aero.
Deze F-104 Starfighter blijkt, na contactname met Piet Smedts van PS Aero, afkomstig te zijn van de Duitse Luftwaffe en droeg voorheen de registratie 26+30.
Dit is wel niet te zien op of aan het vliegtuig, het draagt de Belgische cocardes alsook de Belgische vlag op de staart, de registratie RG001 werd aangebracht.

De Starfighter zal op een rondpunt worden opgesteld als blikvanger voor de AED Studios. Er gaan nog bijkomende attributen aan toegevoegd worden om er een, tot de verbeelding sprekend, geheel van te maken, in de lijn van de core-businnes van de AED Studios. Wordt vervolgd !

Dank zij contactname met Hubert Peitzmeier, een piloot die op Starfighter heeft gevlogen, meerbepaald ook met het toestel dat nu in Lint staat, kreeg ik bijkomende informatie over het vliegtuig + volgende en over Hubert zelf.
Lunak kreeg de toestemming om de gegevens te gebruiken, waarvoor dank.

Bekijk zeker ook de Starfighter-site van Hubert : klik HIER , evenals de
Internationale F-104 Society site : klik HIER .

UPDATED mei 2016 : zie Part II .

(Artikel en foto's Jef Pets)

Klik op de foto hierna om de Starfighter te bekijken.