LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
OPENDEUR BASIS KOKSIJDE

Op woensdagnamiddag 22 augustus was er op de militaire basis van Koksijde een opendeur tussen 13 en 17 uur, gevolgd door de zevende editie van een runway run vanaf 19 uur. De Hercules CH-04 landde rond 13 uur en was tijdens de hele namiddag toegankelijk voor het publiek.
Enkele sportvliegtuigen van o.a. de West Aviation Club waren te bezichtigen. Van een plaatselijke modelbouwclub stonden enkele mooie vliegtuigen tentoongesteld.
De “groene” NH-90 TTH  RN-06 gaf een korte demo voor het talrijk opgekomen publiek. Daarna volgde een eerste paradrop uit de Seaking RS-02.
De “grijze” NH-90 NFH  RN-04 deed enkele flyby’s gevolgd door een SAR (Search And Rescue) demonstratie.
Twee F-16’s deden een schijnaanval op een fictief doelwit parallel aan de piste. Een drietal para’s sprongen nadien voor de tweede maal uit de Seaking.
Rond half vier was het de beurt aan de Red Devils met hun Marchetti’s.
De zon kwam tevoorschijn en maakte het allemaal nog wat aangenamer.
Als afsluiter van het vliegprogramma was er de demo met de Agusta A109, die door het vele gebruik van de flaires op talrijke “Ooh’s” werd onthaald.
De opendeur was een groot succes mede door de enorme massa kijklustigen op deze basis. Bedankt ook iedereen voor de knappe organisatie van deze opendeur, volgend jaar zijn we graag weer van de partij.

(Tekst en foto’s : Raymond)

Klik op de foto van de NH-90 en (her)beleef deze prachtige opendeur.