LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
AANKOMST AIRBUS A-400M CT-05

Op woensdag 10 november 2021 werd de 5e A400M voor de 15e Wing in Melsbroek afgeleverd, wat alweer meerdere spotters naar de omgeving van de luchthaven lokte. Of zat de geplande landing van de Honeywell Aerospace B757 daar voor iets tussen ?
De aankondiging van de afleveringsvlucht van CT-05 werd enkele dagen voordien gelanceerd via de geëigende Facebook-groepen, met een ETA (Estimated Time of Arrival) van 17.00 uur. Zoals wel meer gebeurt bij afleveringsvluchten werd het uur van aankomst meerdere malen bijgesteld om uiteindelijk uit te komen op 15.20 uur. De lichtcondities voor foto’s waren dus stukken beter dan wat bij een aankomst rond 17.00 uur te verwachten was.
Net als bij de afleveringsvlucht van CT-04 maakte CT-05 eerste een low pass over runway 25R, gevolgd door een strak circuit en landing. Zoals steeds zorgde de luchthavenbrandweer voor een watergordijn bij wijze van verwelkoming.
CT-06 zou in december geleverd worden, op CT-07 en 08 moeten we nog iets langer wachten. Hiermee is het einde van de operationele carrière van de C-130’s definitief ingezet. We wensen de opvolgers alvast veel behouden vluchten toe !

(Tekst & Foto's : Guido Van Roy)

Klik op de A-400 hieronder en bekijk de knappe reeks foto's die Guido met zich meebracht.