LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
MEET AND GREET MET DE RODE DUIVELS !

Drie fervente modelbouwpiloten, Roger - Tom en Sam, hun droom werd werkelijkheid, een ontmoeting met hun idolen, de echte Rode Duivels.
Het acrobatie-team de Red Devils zijn van oudsher wereldwijd gekend. Aanvankelijk op Hawker Hunter, later op Fouga Magister en nu op Siai Marchetti SF-260.
Nog steeds is het een lust voor het oog de perfectie en het professionalisme van deze piloten in de lucht te bewonderen.
De drie modelbouwers bouwden de Siai Marchetti na op schaal 1/3 (33% van de ware grootte). Tom en Sam maakten de ST-23 en de ST-15 in Rode Duivels kleuren. Roger bouwde de gele versie na, zoals het opleidingstoestel hoofdzakelijk bij onze Belgische Luchtcomponent wordt gevlogen.
Dank zij de steun van een aantal bereidwillige mensen, zowel binnen-  als buiten het Red Devils-team, speelden zij het klaar om de toestellen zo schaalgetrouw mogelijk na te maken. In de lucht is het verschil met de echte nauwelijks of niet te onderscheiden.
Hun droom was dan ook om ooit eens naast de echte Marchetti’s hun toestellen te kunnen fotograferen.
Groot was hun verbazing wanneer de PR-man van ons Belgisch Acrobatie-team,  “Fifi”, hen uitnodigde om tijdens de Belgian Air Force Days (juni 2016), hun modellen naast hun idolen voor te stellen aan het publiek.
Zij kregen de gelegenheid  om kennis te maken met de gehele crew en de piloten. Tevens werd hen de toestemming verleend om hun Marchetti’s voor hun “grote voorbeelden” te plaatsen. Dat er een reeks onvergetelijke foto’s werden gemaakt, leidt geen twijfel.
Van het één kwam het ander en de Mini-Red Devils mochten met de Red Devils mee aanwezig zijn op de Fly & Drive In te Schaffen en op de Airshow van Sanicole.
Als kers op de taart werden Tom Sam en Roger in de gelegenheid gesteld om met hun Marchetti’s , in vlucht,  aan het publiek te tonen. Dit naar aanleiding van de viering van 70 jaar Belgische Luchtmacht en 70 jaar 1° Wing  op de vliegbasis in Bevekom (Beauvechain).
Met dank aan Paolo (Devil 1) Jean (Devil 2) Daffy (Devil 3) Papy (Devil 4) Fifi (PR) en de gehele Red Devils crew.
Voor de fanaten hierna enkele specificaties van de 1/3 Marchetti’s :
Merk : Carf-models
Samenstelling : GFK
Lengte : 2.37 m
Spanwijdte : 2,83 m
Gewicht : 17 kg
Motoren : 3W 110 cc en DA 100 cc
Intrekbaar landingsgestel : ST-15 elektrisch - overigen pneumatisch.

(Reportage en foto's : Jef Pets)

Klik op de foto en bekijk de toestellen van de Mini Red Devils.