LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
2021 DUBAI AIR SHOW - VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Van 14/11/2021 tem 18/11/2021 vond in de Verenigde Arabische (VAE) Emiraten de 17 de editie van de Dubai Air Show plaats. Het evenement dat om de twee jaar wordt gehouden stond
onder het beschermheerschap van H.H. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de VAE, de heerser van Dubai en de minister van Defensie van de VAE.
Het evenement wordt
aangeprezen als één van de beste in zijn klasse op het gebied van de lucht- en ruimtevaart. Het publiek kan er zowel genieten van demonstraties in de lucht als van een uitgebreid statische tentoonstellingspark op de grond. Men kan er de nieuwste civiele, zakelijke en militaire vliegtuigen / helikopters terugvinden.
De Sukhoi SU-75 “Checkmate” onder andere maakte zijn internationale debuut op deze Dubai Air Show 2021.
Paviljoenen uit meer dan 20 verschillende landen presenteerden er hun nieuwste producten en technologieën. Volgende lucht- en ruimtevaartsectoren waren op deze editie percentsgewijs als volgt vertegenwoordigd: 40 % commercieel, 30 % zaken, 20 % militair en 10 % ruimtevaart.
Afvaardigingen van ongeveer 90 landen waren aanwezig met een vertegenwoordiging van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) van 60 %, Europa 15 %, de Verenigde Staten van Amerika 10 % en 15 % overige niet nader bepaalde naties.

Luchtvaartenthousiast in hart en nieren, Dirk Braem, was aanwezig op dit niet alledaags evenement. Dank zij Dirk zijn bereidwillige medewerking kunnen wij ons een beeld vormen van wat er zoal te zien is op deze Dubai Air Show. Met hartelijke dank aan Dirk voor het ter beschikking stellen van de prachtige foto’s die hij heeft genomen op
Al Maktoum International Airport (OMDW) te Dubai.
De 18 de Dubai Air Show staat gepland in november 2023, meebepaald van 12 tem 16/11/2023.

(Tekst : Jef Pets - Foto’s : Dirk Braem)

Klik op de maquette van de luchthaven van Dubai en bekijk de prachtige fotoreeks die Dirk meebracht uit de Verenigde Arabische Emiraten.