LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
PERSBERICHT LUCHTHAVEN ANTWERPEN APRIL 2018

Eerste vlucht van Antwerpen naar de Azurenkust in Frankrijk

TUI zal vanaf maandag 28 juni twee maal per week Antwerpen met Toulon in Zuid Frankrijk verbinden. Deze nieuwe lijn zal de Frankrijk liefhebbers zeker aanspreken, zowel de regelmatige bezoekers van de Provence als de reizigers die een korte of lange periode wensen door te brengen aan de Azurenkust. Heel wat Belgen hebben een vakantiewoning in Zuid Frankrijk, zij kunnen nu snel en efficiënt naar het Zuiden vliegen.
Marcel Buelens, CEO Luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge:” wij ontvingen zeer regelmatig de vraag van reizigers om een verbinding naar het Zuiden van Frankrijk teintroducerenen daarom zijn wij enorm blij dat TUI deze route vanaf juni zal aanbieden. Deze regio heeft zoveel te bieden, wij zijn ervan overtuigd dat dit zeer goed onthaald zal worden onder de Antwerpse reizigers.”
Antwerpen - Toulon
Vanaf maandag 28 juni t.e.m. 1 oktober 2018
2 vluchten per week op maandag en donderdag
Vanaf 49,99 euro per persoon en per traject, taksen inbegrepen
Vluchten uitgevoerd met E-jet E190, 112 zitplaatsen
Boekingen in elk reisagentschap en op Tuifly
Vluchtschema
Antwerpen - Toulon vertrek aankomst
Maandag 17u40 19u25
donderdag 18u00 19u45
Toulon - Antwerpen vertrek aankomst
Maandag 20u10 21u55
donderdag 20u30 22u15
Luchthaven Antwerpen noteert uitstekende resultaten voor eerste kwartaal 2018

Voor het eerste kwartaal van 2018 noteert Luchthaven Antwerpen een groei van 13% in passagiersaantallen tov dezelfde periode on 2017. Ook op vlak van punctualiteit (OTP) scoort de luchthaven bijzonder goed, zo vertrokken 99,2% van alle vluchten op tijd in het eerste kwartaal van 2018.
Over de luchthaven Antwerp Flanders International Airport

De internationale luchthaven van Antwerpen maakt deel uit van de Franse groep Egis en bestaat uit een LEM-LOM beheersstructuur. Hierbij staat Egis in voor de commerciële uitbating van de luchthaven (LEM), de overheid (LOM) is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Drie luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar 13 bestemmingen. Naast lijnvluchten worden er charters, privévluchten en trainingsvluchten aangeboden van op deze luchthaven. De luchthaven is kleinschalig en staat bekend om zijn snelle check-in, korte wandelafstanden en betaalbare parking.
In 2017 telde de luchthaven van Antwerpen 273.167 passagiers en 37.511 bewegingen.

(Bron : Perscontact Luchthaven Antwerpen - Catherine Stuyck)