LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
MONUMENT CRASH SABENA BOEING 707 BERG

60 jaar geleden, meerbepaald op 15 februari 1961, sloeg het noodlot toe voor de crew en de passagiers van de Sabena vlucht van New-York naar Zaventem. De Boeing 707 met Belgische registratie OO-SJB crashtte in de wijk Lemmeken te Berg (Kampenhout).
Niemand van de 11 bemanningleden en 61 passagiers overleefden deze ramp. Ook op de grond overleed één persoon en raakte een tweede zwaargewond.
In februari 2011 werd in de gemeente Perk een tentoonstelling gehouden onder de titel "Herdenking 50 jaar vliegtuigramp te Berg".
Frans Van Humbeek van Hangar Flying berichtte ons dat op 15 februari 2021 aan het bestaande monument een tweede werd toegevoegd. Omwille van corona gebeurde dit in beperkte kring. Frans bezorgde ons enkele foto's van het bijkomende monument en de link naar hun volledige reportage over het trieste voorval met de "Juliet Bravo".
U kan deze reportage hier nalezen.
Met hartelijke dank aan de collega's van Hangar Flying, inzonderheid Frans Van Humbeek, om deze informatie met ons te delen.

(Artikel : Jef Pets - Foto's : Frans Van Humbeek / Hangar Flying - Jef Pets)

Klik op de eerste foto hieronder om recente beelden van het vernieuwde monument te bekijken. Klik op de tweede foto (gelijkaardige Sabena Boeing 707 maar de OO-SJE) voor de beelden uit ons archief civiel 2011.