LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
LUFTWAFFENGESCHWADER 31 - 65 JAAR

Op 30 oktober 2023 vond de roll-out plaats van een special paint van een Eurofighter Typhoon EF2000 van de Duitse Luftwaffe. Voor de presentatie van de nieuwe schildering werd, niet lukraak maar weloverwogen, gekozen voor de Eurofighter met de registratie 30+65.
De plaats van het gebeuren was de basis van Norvenich, de aanleiding van de speciale schildering was de 65 ste verjaardag van het Luftwaffengeschwader 31 "Boelcke".
Het was de Commandant van het 31 Squadron himself, Kolonel-Vlieger Timo Heimbach, die de honneurs mocht waarnemen om de eerste vlucht uit te voeren.
De staart van de Eurofighter werd aan de linker- en rechterzijde, respectievelijk in het rood en in het blauw, voorzien van de beeltenis van Oswald Boelcke en van de geschwaderemblemen. Op de vleugels werd een striping voorzien in dezelfde kleuren.
Mijn zoon Sam trok op 31 oktober 2023 op goed geluk naar het Duitse Norvenich waar hij het toestel kon fotograferen zowel bij het vertrek als bij de landing.
Naast de foto's van Sam werden drie beelden in de fotoreportage overgenomen met dank aan en met het copyright van Laura Kasper. Deze foto's werden op Twitter gepubliceerd door Team Luftwaffe.

Zie eveneens ons artikel met daarin meer informatie over het Fliegerhorst Norvenich,  het Luftwaffengeschwader 31 en Oswald Boelcke.

Wij wensen de eenheid een gelukkige 65 ste verjaardag!


(Tekst : Jef Pets - Foto's : Bundeswehr - Laura Kasper & Sam Pets)

Klik op de foto hieronder van de 30 + 65 en bekijk meer beelden van het jarige 31 Sqn Boelcke.