LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190719 ZWEEFVLIEGSTAGE KAZM ZOERSEL

Zoals elk jaar organiseerde KAZM, Koninklijke Antwerpse Zweefclub Meeuw, een zweefvliegstage voor jong en oud op het Nato-reservevliegveld in Malle (Zoersel). Gedurende twee weken konden de deelnemers kennis maken met het zweefvliegen in al zijn facetten.
Ook deze editie was weerom een succes, de inschrijvingen werden al snel afgesloten wegens volzet. De gemotiveerde kandidaat-piloten of reeds gebrevetteerde piloten werden in groepen onderverdeeld en elke groep kreeg de verantwoordelijkheid over een zweefvliegtuig. Dit hield in dat zij hun toegewezen toestel uit de loods moesten halen en ervoor zorgen dat er telkens iemand paraat stond om het sleeptouw aan de sleephaak te bevestigen voor het opstijgen. Tevens was er iemand in het team die als loper fungeerde om het zweefvliegtuig aan de vleugeltip te begeleiden bij de take-off.
Na de landing diende het team ook in te staan voor het weghalen van het zweefvliegtuig om de piste vrij te maken voor de andere toestellen.
's Avonds was het de taak van elk team om de zweefvliegtuigen en het sleeptoestel veilig in de loods op te bergen.
Lunak mocht op de laatste dag van de stage weerom getuige zijn van een knappe organisatie en een toffe sfeer tussen aangename en gemotiveerde mensen zowel van de clubleden als van de deelnemers aan de vliegstage.
Met dank aan de voorzitter van de zweefclub Meeuw, Wim Reynders, om dit allemaal van dichtbij te mogen meemaken.

(Tekst & Foto’s : Jef)

Klik op foto hieronder voor het beeldmateriaal van mijn bezoek aan KAZM Zoersel.