LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20210721 NATIONALE FEESTDAG

Op onze Nationale Feestdag proberen Raymond en ik ieder jaar, elk op onze eigen manier, te genieten van deze speciale dag in onze Belgische geschiedenis. Dat het met luchtvaart zou te maken hebben hoeven we jullie zeker niet te verduidelijken.
Ondanks de verkorte- en serene versie van de feestelijkheden, met alle begrip omwille van de precaire situatie waarin onze landgenoten zich bevonden door de overstromingen, was er toch een bescheiden militair  luchtdefilé voorzien. Voor alle hulpdiensten, zowel civiel als militair, was het immers alle hens aan dek geblazen om op het terrein met man en macht bijstand te bieden aan de noodlijdende burgerbevolking.
Raymond trok richting Dilbeek meerbepaald Sint-Ulriks-Kapelle om daar een glimp van het luchtdefilé op te vangen. Samen met een paar vrienden bevond ik mij in de buurt van de militaire luchthaven van Melsbroek om daar één en ander voor de lens te nemen.
In onze beeldreportage trachten wij jullie een beetje onder te dompelen in de sfeer van onze belevenis bij deze Nationale Feestdag 2021.
Langs deze weg wensen wij alle hulpverleners van harte te bedanken voor hun inzet en behulpzaamheid. Tevens hopen wij dat er voor de getroffen mensen snel weer licht aan het eind van de tunnel komt.

(Artikel : Jef Pets - Foto’s : Raymond De Clercq & Jef Pets)

Klik op het schema van het luchtdefilé hieronder voor onze beeldreportage.