LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20201009 AIRBUS A-400M ATLAS CT-01

Op vrijdag 09 oktober 2020 vloog de Airbus A-400M Atlas zijn welkomstvlucht boven België. Eerder deze week landde deze krachtpatser op de luchthaven Luxembourg-Findel (ELLX).
Het toestel, met militaire registratie CT-01, is namelijk van de Luxembourg Armed Forces maar zal gestationeerd worden op de basis van de 15de Wing te Melsbroek in België.
In totaal zullen er 8 Airbus A-400M transporttoestellen geleidelijk aan de taken van de  Lockheed C-130H Hercules overnemen.
Dat de A-400M op veel belangsstelling kon rekenen bij zijn overvluchten leidt geen twijfel. Dankzij meerdere luchtvaartvrienden, die bereid werden gevonden om hun foto's met Lunak te delen, kunnen we jullie een mooie beeldreportage aanbieden van de vlucht boven Schaffen, Antwerpen, Ursel en de landing op Melsbroek.
Op te merken valt dat de weergoden op sommige plaatsen niet echt meewerkten om mooie foto's te kunnen nemen.
Van harte bedankt aan de fotografen voor jullie bereidwillige samenwerking en jullie prachtige opnames. Met speciale dank aan Daniel Brackx (Belgian Wings) die ons een mooie reeks overmaakte van de aankomst en de traditionele "doop" van de CT-01 op Melsbroek.

(Artikel : Jef Pets - Foto's in volgorde overvlucht : EBDT : Jef Pets - EBAW : Walter Van Brempt - Eddy Campers - Paul Soons - Dirk Ravoet - EBUL : Raymond De Clercq - EBMB : Wim Van Damme - Daniel Brackx)

Klik op de foto van de A-400 hieronder voor de beeldreportage.