LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
BELGIAN AIR FORCE DAYS 2023

Van 8 tot en met 10 september vonden de Belgian Air Force Days plaats op de Luchtmachtbasis van de 10 de Wing op Kleine Brogel. De 10 de Wing bevat drie vlieg-eenheden die op Lockheed-Martin (vroeger General Dynamics) F-16 “Fighting Falcon” opereren. Het gaat om de jachtpiloten van het 31 ste “Tiger” Squadron en het 349 ste Squadron en het OCU wat staat voor Operational Conversion Unit, een eenheid waar de piloten worden getraind tot volwaardige jachtpiloten.
Donderdag kwamen al een aantal toestellen toe op de basis. Vrijdag was er de spottersdag met de laatste vlucht van de F-16 FA-95 (waarop we in een volgende update uitgebreid op zullen terugkomen), zaterdag en zondag opende de basis de deuren voor het grote publiek.
Het betreft een beurtelingse organisatie en samenwerking tussen Sanicole en de Luchtcomponent. Dit jaar was het de beurt aan de Luchtcomponent.
Over de drie dagen heen kwamen er naar schatting 85.000 bezoekers naar de luchtmachtbasis van Kleine Brogel afgezakt.
Zowel de luchtvaartfanaten en spotters alsook de gewone bezoekers keken reikhalzend uit naar dit evenement.
De overweldigende hitte weerhield de mensen er niet van om de BAF-Days te komen bezoeken. Men stelde alles in het werk om het publiek verkoeling aan te bieden dit onder de vorm van meerdere punten waar men water kon “tanken” alsook benevelingslocaties met verfrissend water.
Aan de hand van de fotoreeksen van onze medewerkers kunnen wij u een uitgebreid overzicht aanbieden gespreid over de vier dagen. Aangezien beelden veel meer zeggen dan woorden, nodigen wij u graag uit om het verloop van de BAF-Days mee te volgen via onze diverse beeldreportages.

Met dank aan de Basis Commandant van Kleine Brogel, zijn team van bereidwillige, vriendelijke en behulpzame medewerkers, de hulpdiensten en alle mensen die zich hebben ingezet om er een geslaagde editie van te maken.

Met dank ook aan de mensen van Comopsair-IPR voor de geboden faciliteiten waarvan we mochten genieten tijdens de BAF-Days.

(Tekst : Jef Pets - Foto’s : Giano De Haasse, Gunther Matterne, Marc Van Ryssel, Guido Van Roy, Roger Laps - special F-35, Sam & Jef Pets)

Klik op de foto's en herbeleef de machtige Belgian Air Force Days over het verloop van de vier dagen (donderdag t.e.m. zondag).