LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20200710 HEROPSTART LIJNVLUCHTEN LUCHTHAVEN ANTWERPEN

Het is een cliché, maar het corona-virus heeft drastische wijzigingen aangebracht aan de "normale" gang van zaken die we voor het corona-tijdperk gewend waren. Zo ook in de luchtvaart zal het landschap er helemaal anders gaan uitzien.
Na een lange periode van inactiviteit startte de luchtvaart beetje bij beetje terug op.
Begin juli was het eindelijk zo ver. Er werd groen licht gegeven voor de heropstart van  lijnvluchten op de Antwerpse Luchthaven. De luchtvaartmaatschappij TUI beet de spits af op Deurne, Air Antwerp zal ook later opnieuw starten met vluchten naar Londen.
Donderdag 09 juli 2020 maakte de Embraer ERJ-190 OO-JEM van TUI een ferry-vlucht  van Brussel naar Antwerpen. 's Anderendaags, vrijdag 10 juli 2020, stonder er twee lijnvluchten op het schema. De eerste vlucht vertrok naar Split (Kroatië), de tweede naar Ibiza (Spanje).
Op de eerste foto's kan u de aankomst op vrijdag van de OO-JEM bekijken. Vervolgens kan u via de beelden van Eddy Campers de voorbereidingen meemaken die aan de vlucht naar Split voorafgingen. De beelden van de tweede take-off zijn van het vertrek naar Ibiza.
Bij deze heropstart van de lijnvluchten werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nagelnieuwe Duty Free in te huldigen op de luchthaven.
Dit gebeurde in aanwezigheid van Marcel Buelens (CEO luchthaven Oostende en Antwerpen), René van Welzen (verantwoordelijke Belgawell - die ook de tax free shop openden op Oostende) en de Luchthavencommandant Wim Verbist.
De beelden van deze inhuldiging, genomen door Paul Soons, kan u op het laatste terugvinden in de fotoreportage.

Met hartelijke dank aan Eddy Campers, Hugo De Backer en Paul Soons voor het aanleveren van het beeldmateriaal en de toestemming om de foto's te mogen gebruiken.

(Tekst : Jef - Foto’s : Eddy Campers, Hugo De Backer & Paul Soons)


Klik op de foto hieronder en maak deze heropstart op Antwerpen mee aan de hand van het beeldmateriaal van de collegae.