LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
VIP TRANSPORT RODE NEUZEN DAG

Op vrijdag 30 november 2018 was het weer zo ver. Die dag was het weer "Rode Neuzen dag". Een actie georganiseerd door televisie en radiozenders VTM, Q music en Belfius Bank die elk jaar gehouden wordt ten voordele van Vlaamse jongeren die kampen met psychische problemen.
Naar aanleiding van de "Rode Neuzen Dag vond er in het Antwerpse Sportpaleis die avond het "Rode Neuzen Dag XL concert" plaats.
Het speciale die avond was dat er 2 personen kans maakten op een wel heel uniek en speciaal vervoer naar het concert.
Er werd namelijk een wedstrijd georganiseerd, waarvan de winnaar als prijs een vip vervoer kreeg voor 2 personen naar het Sportpaleis met de legendarische Sea King helikopter van de Belgische luchtmacht.
De personen werden in de buurt van hun woonplaats zoals in een echt Windkracht 10 scenario "opgewinched" en werden zo daarna naar "Park Spoor Noord" gevlogen, wat vlak naast het Sportpaleis gelegen is en waar een landingsplaats voorzien was. Voordien was er nog een korte tussenlanding op de luchthaven van Deurne.
Na het afzetten van de 2 gelukkige winnaars werden ze door een Dingo van het leger opgepikt en naar het Sportpaleis vervoerd via de weg waar ze tenslotte konden genieten van het concert.
Giano was eerst aanwezig op de luchthaven voor de tussenlanding, waarna hij verder richting Park Spoor Noord is getrokken voor het gebeuren daar ter plaatse.

(Tekst en foto’s : Giano)

Klik op de foto van de Sea King en bekijk de beelden die Giano voor ons maakte.