LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
TUI HERVAT LIJNVLUCHTEN OP INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN

Na een lange tijd van inactiviteit omwille van de gekende coronaperikelen, hervatte TUI Airlines Belgium op 20 april 2021 de lijnvluchten op de luchthaven van Antwerpen. Dinsdagnamiddag werd de spits afgebeten met een eerste vlucht naar het Spaanse Malaga onder vluchtnummer TB1001.
In de schaduw van de controletoren werd de Embraer ERJ190 "Jewel" op de apron (parkeerplaats voor vliegtuigen) in gereedheid gebracht voor zijn vertrek, voorzien  omstreeks 14.15 uur. Eens iedereen aan boord werden de motoren gestart en taxiede het toestel richting startbaan 29. Even later verliet het landingsgestel de begane grond en koos de Embraer het luchtruim richting de Costa del Sol.
TUI zal in de toekomst vanop Antwerpen vluchten uitvoeren naar Malaga, Alicante, Avignon, Ibiza, Almeria, Nador, Mallorca, Murcia, Split en Tanger.
Het deed deugd om deze blauwe vogel opnieuw op het Antwerpse toneel te zien verschijnen. Hopelijk betekent deze eerste lijnvlucht de lang gehoopte terugkeer van  de "normale" vliegbewegingen op de Internationale Luchthaven van Antwerpen en elders.


(Tekst & Foto's : Jef Pets)

Klik op de eerste foto hieronder voor de fotoreportage, klik op de volgende foto voor het filmfragment.