LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20230116 LUCHTHAVEN ANTWERPEN VERWELKOMT EERSTE VLUCHT LUXAIR

Maandag 16/01/2023 omstreeks 08.40 uur landde een tweemotorige Dash DHC-8 (Bombardier Q400 NextGen) van Luxair op onze luchthaven.
Na een aantal speeches in de terminal werd de eerste vlucht van Antwerpen naar Londen City officieel ingehuldigd. Omstreeks 09.30 uur waren de passagiers aan boord en vertrok het vliegtuig richting startbaan. Onderweg verzorgde de luchthavenbrandweer nog voor een gepast watersaluut, een "doop" voor het vliegtuig en de nieuwe bestemming.

Hierna volgt het persbericht:
Maandag om 08u40 landde de eerste vlucht van Luxair op onze luchthaven. In de terminal werd de route onder grote belangstelling officieel geopend door Koen Kennis (Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme), Eric Dumas (CEO Luchthaven Antwerpen) werd verontschuldigd, Thomas Fischer (Luxair CCO) en Robert Sinclair (CEO London City Airport).

Eric Dumas (CEO Luchthaven Antwerpen):
“De heropstart van de route naar London City is een belangrijke mijlpaal voor onze luchthaven. Het is een iconische verbinding die al meer dan 25 jaar bestaat. We zijn bijzonder blij dat onze luchthaven vanaf vandaag opnieuw verbonden is met de Britse hoofdstad."
"Antwerpen en Londen zijn twee belangrijke economische en culturele steden. Een snelle connectie tussen de twee steden is dan ook belangrijk. Vanaf vandaag kunnen zowel zakenreizigers als vakantiegangers opnieuw in één uur tijd van de ene naar de andere grootstad reizen. We zijn bijzonder blij dat Luxair het belang en potentieel van deze route inziet en zich vandaag op onze luchthaven vestigt", vervolgt Dumas.

Thomas Fischer (Luxair Chief Commercial Officer):
"Vandaag lanceert Luxair met trots officieel haar rechtstreekse vluchten tussen Antwerpen en London City, in samenwerking met deze twee internationale luchthavens. We zijn verheugd dat we onze samenwerking met hen kunnen uitbreiden. Een samenwerking gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit van de dienstverlening en duurzaamheid. Onze luchtvaartmaatschappij is er voor zowel recreatieve als zakelijke passagiers en biedt de best mogelijke service voor de gemeenschappen in Antwerpen en Londen.  Als hoogwaardige nichespeler geloven wij in het potentieel van deze nieuwe route!"

Anne Doyere (Aviation Director London City Airport):
"We verlangen er al lang naar om de route tussen London City en Antwerp Airport opnieuw op te starten en ik ben blij dat Luxair het potentieel ervan inziet. Niet in het minst omdat dit ook de enige rechtstreekse verbinding wordt tussen deze twee dynamische en cultureel rijke Europese grootsteden."

Koen Kennis (Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme):
"2022 eindigde op een positieve noot voor Antwerp Airport, met uitstekende cijfers en met de bekendmaking van visie van de Vlaamse regering die de toekomst van de luchthaven garandeert. De start van de vluchten van Luxair van en naar London maakt dat we ook 2023 met goed nieuws kunnen inzetten."   

Snelle doorlooptijden
De nieuwe vliegverbinding met Luxair maakt het opnieuw mogelijk om snel en comfortabel te reizen tussen de steden. De snelle doorlooptijden op beide luchthavens en de uitstekende stiptheidscijfers zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers grote troeven.

Tweede nieuwe route deze winter
Voor de tweede keer in enkele weken tijd start een nieuwe luchtvaartmaatschappij haar activiteiten op onze luchthaven. "Met Luxair en SkyAlps verwelkomen we deze winter twee nieuwe maatschappijen die nog niet in België actief zijn. Beide maatschappijen zien de troeven die onze regionale luchthaven heeft en spelen hierop in. Antwerp Airport blijft sterk inzetten op route development. We blijven praten met verschillende maatschappijen om het aanbod verder te vergroten. Tegen 2025 wil de luchthaven jaarlijks 310.000 passagiers verwelkomen. Dit is alvast een mooie start", zegt Dumas.

Zuinig vliegtuig
De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een uiterst snel turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zeer zuinig toestel. De CO2-uitstoot ligt 40% onder het Europees gemiddelde.

Winter 2022/2023:
Vier wekelijkse vluchten tussen Antwerpen en London City
Vanaf 16 januari 2023 zijn er wekelijks 4 vluchten van en naar London City. Dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Zomer 2023:
Vijf wekelijkse vluchten tussen Antwerpen en London City
Vanaf 29 maart 2023 komt er een nieuwe vlucht bij op woensdag, waardoor het wekelijkse aantal vluchten op vijf komt tijdens het zomerseizoen. Dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag).

Prijzen en boekingen:
Een vlucht boeken kan via www.luxair.lu. De prijzen starten vanaf €49.95 voor een enkele reis (Inclusief taxen).

(Persbericht Luchthaven Antwerpen dd 2/12/2022)
(Foto’s en Film: Jef Pets)

Klik op de eerste foto voor het fotoalbum, klik op de tweede foto voor een filmfragment.