LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20220815  AALTER AIR RALLY

De mensen van Vliegclub Ursel blijven maar actief bezig. Na de zeer succesvolle airshow Ursel Avia van begin juli 2022 organiseerden ze op maandag 15 augustus de 2e editie van de Aalter Air Rally. Zoals vorig betrof het opnieuw een rondvlucht vanuit Ursel over grotendeels West-Vlaanderen van ongeveer 75 à 80 minuten waarbij onderweg een aantal merkpunten dienen t worden overvlogen en waarbij dan ook een aantal specifieke vragen over deze punten dienen beantwoord te worden.

Dit jaar waren er 22 teams ingeschreven waarbij de overgrote meerderheid bestond uit clubleden van VCU (met particuliere en/of clubtoestellen). Zo waren volgende in Ursel gebaseerde Piper PA-28 ’s actief: OO-DAT, EBU, ILS, VCU, VFR, VMC en VMY. De nog maar sinds begin juli in Ursel gebaseerde Dyn’Aero MCR Pick Up OO-H59 was eveneens reeds actief. Vanuit Wevelgem noteerden we de deelname van 2 teams (met de Trinidad D-EODA en de Aerospool WT9 Dynamic 67-CFL).

De uitslag van de rally moeten we U schuldig blijven maar we vernamen wel dat het de bedoeling is om voor 2023 de internationale toer op te gaan en de rally in afwisseling met Ursel Avia te organiseren (de rally in de onpare jaren en de airshow in de pare jaren).

(Tekst : Marc Van Ryssel - Foto's: Raymond De Clercq)                 

Klik op de afbeelding hieronder voor enkele sfeerbeelden van de Aalter Air Rally.