LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
KUNST & LUCHTVAART

De meeste luchtvaartenthousiasten onder ons zijn vermoedelijk al meerdere malen aan de twee ronde punten op de Tervuursesteenweg in Steenokkerzeel gepasseerd waarvan er in het midden enkele beelden van hoofdzakelijk vogels opgesteld staan.
Gisteren had ik mij voorgenomen om eindelijk eens de tijd te nemen om bij de kunstwerken te stoppen om wat foto’s te nemen en te kijken of er informatie over te vinden was. Op beide ronde punten staan namelijk informatieborden met tekst en uitleg bij de beelden.
Een eerste kunstwerk van beeldhouwer Tom Frantzen prijkt op het eerste rond punt (komende uit de richting Perk rijdende richting Nossegem). Het werd op 30 november 2007 ingehuldigd en kreeg als titel “De Renaissance van de droom 2006”.
Het tweede kunstwerk, eveneens van beeldhouwer Tom Frantzen, is terug te vinden op het tweede rond punt (zelfde beschrijving van de rijrichting als hiervoor). Ook dit werk werd op 30 november 2007 ingehuldigd en draagt de naam “De eerste droom van Saint-Exupéry 2006”.
Het eerste werk werd gesponsord door The Brussels Airport Compagny en   het tweede door Belgocontrol, nu Skeyes.
Aangezien in dit geval beelden meer zeggen dan tekst, kunnen jullie hierna in het fotoalbum de kunstwerken bekijken.

(Tekst & Foto’s : Jef Pets)

Klik op onderstaande foto en bekijk de beelden van de kunstwerken die op de Tervuursesteenweg prijken op de ronde punten.