LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
NEW LIVERY BELGIAN AIR FORCE C-130 HERCULES CH-01

Begin maart 2021 rolde de Belgische Luchtmacht C-130 Hercules CH-01 de loods buiten in een nieuwe outfit en op 15/03/2021 werd de pers uitgenodigd om de Hercules van kortbij voor de lens te nemen. Bijna twee weken werd er gewerkt om dit schema op de Hercules aan te brengen en het mag gezegd worden, het resultaat is schitterend !
Een mooi eerbetoon aan 50 trouwe dienst van de Hercules bij de 15° Wing - 20 Squadron en zijn bemanningen. Op het staartvlak aan stuurboordzijde prijkt de Sioux, aan bakboord de vermelding 50 Years in Belgian Service met daaronder het nieuwe logo van de luchtmacht. Een knappe verschijning die ongetwijfeld een blikvanger zal worden op de Belgian Air Force Days in Florennes nav 75 jaar Belgische Luchtmacht.
Met dank aan Jarno, die trouwens meegewerkt heeft om deze prachtige schildering aan te brengen, voor de bereidheid om ons enkele van zijn foto's over te maken.
Dank eveneens aan de mensen van de 15° Wing en de mensen van Comopsair-IPR voor hun bereidheid en hun inzet om dit media-moment mogelijk te maken.

(Artikel : Jef Pets - Beeldmateriaal : Jarno Daenen 15°W - Hollanders Fernand & Henri - Jef Pets)

Klik op de CH-01 hieronder en ontdek de nieuwe schildering van deze C-130, klik op de Sioux voor een filmfragment.