LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
THE FLIGHT OF ANGELS !

Een voormalige collega van op het werk, Ronny Van den Hoeck, ruilde in 2007 België voor Zuid-Afrika. Daar bouwde hij er samen met zijn echtgenote een eigen, inmiddels gerenommeerd, reisbureau uit : Pongoa Travel & Tours inclusief een eigen guesthouse “Ponciana” in Hartbeespoortdam (Ifafi) Zuid-Afrika.
Zie ook onze eerdere artikels afkomstig uit Zuid-Afrika en omstreken.

Op 20 juli 2023 vloog Ronny met een helikopter een vlucht van 12 minuten boven de Victoria Falls meer bekend als ‘The Flight of Angels’.

De vlucht
Een korte vlucht maar een indrukwekkend schouwspel. De watervallen zijn momenteel nog altijd 1,7 km breed hetgeen aantoont dat het debiet van de Zambezi rivier nog altijd groot is. Hoe verder op het seizoen zullen de watervallen langs de kant van Zambia - waar het grootste gedeelte zich bevindt - deels droog komen te staan omdat de bedding van de Zambezi rivier hoger ligt aan de Zambia zijde dan aan de Zimbabwe zijde waardoor het water naar de kant van Zimbabwe zal vloeien.

De helikopter
Het toestel waarmee de vlucht werd uitgevoerd betreft een Bell 206L-3 Long Ranger. De heli werd in 1991 gebouwd en draagt het serienummer 51496. De opeenvolgende registraties van de Bell Long Ranger waren N257EV (Verenigde Staten van Amerika) en ZS-RBS (Zuid-Afrika). Momenteel staat de Bell ingeschreven als Z-SCA (Zimbabwe).
Zambesi Helicopters, waarmee de vlucht werd ondernomen, is gebaseerd op Heliport Zimbabwe in Mukhosana - Zimbabwe.

Met hartelijke dank aan Ronny Van den Hoeck om telkens weer zijn prachtige en unieke beelden met ons te delen.

(Tekst : Ronny Van den Hoeck & Jef Pets - Foto & Film : Ronny Van den Hoeck)

Klik op de eerste foto voor het fotografisch verslag.
Klik op de tweede foto voor een filmpje van het vertrek van de Bell Long Ranger.