LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
BEAUVECHAIN AIR BASE DAY 2022

Donderdag 31 maart 2022 werden de media uitgenodigd op de basis van de 1ste Wing in Bevekom/Beauvechain. Lunak mocht hierbij aanwezig zijn.
Om 10u30 startte de persconferentie waarbij Majoor v/h Vliegwezen Gregory Bogaerts het belang van luchtvaartevenementen voor Defensie onderstreepte. Vervolgens kregen we een uitvoerige toelichting van de BABDay 2022 door de Kolonel-Vlieger Jean-Didier Vandezande, Commandant van de 1 Wing.
Na de voorstelling van de BABDay 2022 kregen wij, onder leiding van Commandant v/h Vliegwezen Kurt Verwilgen, de gelegenheid om foto’s van de toestellen te nemen die er static in de loods stonden opgesteld.

Hierna kan u het integraal persbericht terugvinden uitgaande van de dienst ComopsAir-IPR aangaande de BABDay 2022.

Op woensdag 6 april aanstaande organiseert Defensie op haar vliegbasis in Beauvechain een luchtvaartevenement voor het grote publiek voor de Beauvechain Air Base Day (BABDay22). Gedurende dit eendaagse evenement zal de bezoeker zowel op de grond als in de lucht vliegtuigen kunnen bewonderen. Defensie hoopt, zoals tijdens de vorige edities, ongeveer 10.000 bezoekers te mogen verwelkomen.
Het doel van dit evenement is om de verschillende eenheden van onze basis en de toestellen van onze Belgische Luchtmacht, in het bijzonder de toestellen van eigen vliegbasis (de A109 en NH90 helikopters en de SF260 Marchetti vliegtuigen), uitgebreid voor te stellen.
Tevens zullen verscheidene burgerlijke entiteiten die een onderlinge band hebben met de basis eveneens vertegenwoordigd worden.
Tussen 10u en 17u kan het publiek doorlopend verschillende demonstratiestanden bezoeken waar we onze capaciteiten tonen. Verschillende vliegtuigen kunnen in de Static Display van dichtbij bewonderd kunnen worden. Op geregelde tijdstippen zullen er vliegdemonstraties plaatsvinden.
Iedereen is welkom. We richten ons in het bijzonder op jongeren die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en/of in een loopbaan bij Defensie, geïnteresseerden in de vliegwereld. Tenslotte willen we ook de omwonenden van de vliegbasis ontmoeten. We wensen nu eenmaal de band tussen Defensie en de Natie te versterken. Een deel van de opbrengsten van dit evenement gaat naar de goede doelen die ondersteund worden door de eenheden van onze vliegbasis.

Vorige week hielden, ter voorbereiding van de BABDay22, de militaire en civiele hulpdiensten een succesvolle gezamenlijke calamiteitenoefening om voorbereid te zijn op eventuele incidenten.

Klik hier voor ons artikel over de BABDay22.

(Tekst & Foto's : Jef Pets - Tekst persbericht : ComopsAir-IPR)

Klik op de affiche hierna voor ons beeldverslag van de persconferentie.