LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
KORTE NIEUWSBERICHTEN

AIR ANTWERP
Er bereikte ons droevig nieuws over Air Antwerp. De luchtvaartmaatschappij houdt op te bestaan. Door de covidpandemie waren er al geruime tijd geen vluchten meer tussen Antwerpen en London City, wat maakte dat de maatschappij geen inkomsten meer kon genereren. Een heropstart behoorde niet meer tot de mogelijkheden. We zullen het vertrouwde beeld van de laatste Fokker F-50 OO-VLS op Antwerpse bodem enorm missen.
(Bron : sociale media)
FLY ZOLO
Zara Rutherford, dochter van Sam Rutherford (bekend van de organisatie van oa de Vintage Air Rally's en de Greenland Air Trophy), is in volle voorbereiding om een solo-vlucht rond de wereld aan te vatten. Startdatum is voorzien begin augustus, einddatum midden september 2021. Als Zara in haar opzet slaagt zal zij zich wereldwijd tot de jongste vrouwelijke piloot mogen kronen die op haar eentje rond de wereld heeft gevlogen. Tevens zal zij dan de eerste Belg (man of vrouw) worden die een dergelijke vlucht heeft ondernomen. Wij wensen haar veel succes en steeds behouden vluchten.
(Bron : FlyZolo )
NIEUWS INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN

Het covid-testcentrum op de luchthaven van Antwerpen gaat open op maandag 28 juni. In het testcentrum kan je terecht om een PCR-test te laten afnemen. “Het testcentrum is open voor iedereen. Door het openen van een testcentrum op de luchthaven willen we de druk op de testcentra in de stad verlichten”, benadrukt CEO Eric Dumas.

Het EuroPilot Center (EPC) dat pilootopleidingen aanbiedt op onze luchthaven heeft een sterke eerste jaarhelft achter de rug. Voor het eerst in België voltooiden 12 studenten van dezelfde klas het Airline Career Program. Allen behaalden ze hun EASA Airline Pilot Standard Certificaat. Velen vonden meteen na het afronden van hun studies een job bij ondermeer Ryanair en business jets operatoren.

Vanaf 18 juni 2021 vliegt TUI twee keer per week naar het Franse Avignon.
De Provence is een van Frankrijks meest geliefde vakantieregio’s, en terecht. Met schitterende steden, rustgevende landschappen, een heerlijke keuken en een mediterraan klimaat beleef je hier vakantie op z’n best. Neem je wandelschoenen mee of spring op je (huur)fiets voor een ervaring om nooit te vergeten.

(Bron : luchthaven Antwerpen)
OLD CROW
Storyteller Hans Nordsiek bekend van het boek "Piloot met vijf strepen" heeft besloten om Europa te ruilen voor een verder leven in de Verenigde Staten van Amerika. Zijn alom bekende zwart-gouden Boeing Stearman "Old Crow" werd bij RAR (Raymonds Aircraft Restoration) op de luchthaven van Antwerpen ontmanteld. Het toestel reist in een container over de grote plas Hans achterna richting de USA.
(Bron : Aviation Society of Antwerp )