LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20200705 OPEN DAG ASL ACADEMY LUCHTHAVEN ANTWERPEN

Zondag 5 juli 2020 was er op de Antwerpse luchthaven een Open Dag bij ASL Academy, een onderdeel van de ASL Group. Enkele dagen eerder arriveerde bij ASL Academy nog hun nieuwste aanwinst, de Sonaca S200, zie ons artikel dd 02/07/2020.
Voor deze Open Dag werden er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten om te voldoen aan de vereiste veiligheidsvoorschriften ten gevolge van Covid-19. ASL Academy hanteerde hiervoor de formule van voorafinschrijving.
De geïnteresseerden werden verzameld in de lounge van de General Aviation Terminal. Daarna werden de mensen naar de eerste verdieping van de E-Lounge begeleid waar de CEO van de ASL Group, de Heer Philippe Bodson, hen welkom heette. Een instructeur van ASL Academy schetste het verloop van het bezoek aan deze Open Dag.
Hierna trok men naar het ASL gebouw op de luchthaven waar men kennis kon maken met de vluchtsimulators. Tevens stond er een geleid bezoek op het programma waarbij de gegadigden enkele speciale vliegtuigen van dichtbij konden bewonderen. Deze waren speciaal voor deze gelegenheid overgevlogen naar Antwerpen. Blikvangers waren de Cirrus Vision SF50 G2 en de vliegende en rijdende Pal-V wat staat voor Personal Air and Land Vehicle - zie ons artikel van de voorstelling hier . Tevens was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een zakenjet van het type Embraer ERJ135. Verder werd er ruim de gelegenheid geboden om de instructeurs van ASL Academy te ontmoeten en met hen een woordje te wisselen.
ASL Academy heeft momenteel vier toestellen ter beschikking voor de opleiding van hun piloten. Dit zijn de Sonaca S200, Cirrus SR20, Cirrus SR22 GTS en een Cirrus SR20 G6 Perspective Plus.
Met dank aan de Heer Philippe Bodson en de mensen van ASL Academy voor de gastvrijheid waarvan ik op hun Open Dag mocht genieten.

(Tekst en foto’s : Jef)


Klik op de foto hieronder en bekijk enkele sfeerbeelden van de Open Dag.