LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
LUCHTHAVENBEZOEKEN LAATSTE GIDSBEURT JEF DE BOIS

Op vrijdag 20 december 2019 in de voormiddag begon Jef De Bois aan zijn laatste rondleiding als gids van de luchthavenbezoeken in het Stampe & Vertongen Museum. Jef fungeerde jarenlang als vaste gids en was de drijvende kracht achter de luchthavenbezoeken. Een luchthavenbezoek houdt in dat de bezoekers een rondleiding krijgen op de Antwerpse luchthaven zowel binnen in het museum als buiten aan de luchtzijde.
Naast het rondleiden zelf nam Jef jarenlang de bijbehorende administratie op zich en trof hij minutieus de nodige schikkingen opdat zijn collega gidsen zich enkel hoefden bezig te houden met het rondleiden van hun groep(en).
Het was een grote eer dat Jef mij een tweetal jaar geleden vroeg om mee te draaien als gids bij de luchthavenbezoeken. Hij nam mij als mijn “peter” onder zijn vleugels en leerde mij de knepen van het vak. Ik ben Jef enorm dankbaar voor zijn geduld en de tijd die hij me gunde om mijn opleiding tot LB-gids succesvol af te ronden.
Zonder zijn expertise en raadgevingen zou ik het nooit tot volwaardige gids van de luchthavenbezoeken geschopt hebben.
Iedereen die betrokken is bij de luchthaven van Antwerpen zal je missen, zo ook alle medewerkers van het Stampe & Vertongen museum, je vrienden van Jeugd en Luchtvaart en vooral je collega’s Walter, Harry en ik.
Wij wensen je het allerbeste en hopen je op regelmatige basis terug te zien op de plek die je zeer nauw aan het hart ligt, onze Internationale Luchthaven van Antwerpen.
Jef bedankt voor alles en zeker tot ziens !

(Tekst  en foto’s : Jef Pets)

Klik op de foto hieronder en volg het laatste luchthavenbezoek van Jef mee.