LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190719 ZWEEFVLIEGSTAGE KAC WEELDE

Vrijdag 19 juli 2019 bracht ik een bezoek aan de Kempische Aeroclub op het reserve Navo-vliegveld Weelde (EBWE), gelegen aan het Geeneinde in Weelde. Het was de laatste dag van de 14-daagse zweefvliegstage die de club de eerste twee weken van de maand juli jaarlijks organiseert.
Samen met hun collega's van de VZA (Vlaamse Zweefvlieg Academie) en de Belgian Air Cadets (Belgische Luchtmacht) wordt er elk weekend en op feestdagen gevlogen mits het weer dit toelaat.
Ieder jaar nemen een dertigtal mensen deelnemers deel aan de stage.
De leerlingen worden in groepen onderverdeeld. Een groep bestaat ongeveer uit zes mensen welke, onder leiding van ervaren instructeurs, verantwoordelijk zijn voor het hun toegewezen een lestoestel. Na een briefing om 8:30 uur wordt er, afhankelijk van de weersomstandigheden, gevlogen tot zonsondergang. ’s Middags en ’s avonds wordt er een pauze ingelast om te eten.
Met dank aan Emelie en Guy om mij te introduceren bij de Kempische Aeroclub om dit bezoek te kunnen brengen.
Bedankt ook aan de mensen van de KAC, inzonderheid Paul Winthorst,  voor hun gastvrijheid, de geboden faciliteiten en de aangename tijd die ik met hen mocht doorbrengen.

(Tekst & Foto’s : Jef)

Klik op foto hieronder voor het beeldmateriaal van mijn bezoek aan KAC Weelde.