LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190921 FLY IN NOORDZEE VLIEGCLUB

Op zaterdag 21 september 2019 organiseerde de Noordzee Vliegclub voor de 1e maal een Fly-in op de luchthaven van Oostende. Verspreid over de dag waren er toch meer dan 30 bezoekende vliegtuigen te zien op de apron 3. Onder begeleiding van een medewerker van de vliegclub mochten we even op de tarmac tot bij enkele clubtoestellen gaan om wat foto’s te nemen.
Op de eerste verdieping van hun nieuw gebouw is er een cafetaria met een panoramisch terras van waarop je een prachtig zicht hebt op de activiteiten op de apron.
Deze Fly-in was ook gekoppeld aan de opendeur bij het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum of kortweg VLOC , waar vanaf 13.30 u  enkele boeiende sprekers aan het woord kwamen. Kolonel Vlieger en ex CEO van Kleine Brogel Geert Dedecker vertelde uitgebreid over zijn loopbaan bij onze Luchtcomponent en de uitdagingen voor de toekomst. Daarna sprak Frank Burggraaf De Winne over zijn reis en verblijf in het International Space Station, aangevuld met een mooie geprojecteerde fotoreportage. Na de pauze was het nog de beurt aan NH90 NFH piloten Luitenant-ter-zee 1e klasse Vlieger Kenneth De Mey en Kapitein Vlieger Eline Leurs om het talrijke publiek nog verder te informeren.
Om 16.30 u was er opeens een scramble voor de crew van de NH-90 die overigens vliegensvlug klaar was om te vertrekken, maar op het laatste ogenblik werd deze afgelast. Even later ging de RN-02 dan toch de lucht in voor een SAR demonstratie ter hoogte van de vliegclub, wat tevens ook het einde was van deze Fly-in en opendeur op EBOS.

(Tekst & Foto’s : Raymond De Clercq)

Klik op de foto's en bekijk de beelden die Raymond met zich meebracht.