LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
LADY BUSH PILOT's  RALLY 2021

Op 12 juni 2021 organiseerde Lady Bush Pilot, met name Valerie Dereymaeker, haar Pilots Rally 2021. Het evenement voor taildraggers (staartwiel-vliegtuigen) vond plaats op verschillende locaties in België. Op ieder vliegveld dat de piloten aandeden was er een proef voorzien. Elke crew mocht de volgorde van de te bezoeken plaatsen zelf bepalen alsook hun plaats van vertrek. De opdrachten waren verschillend per rendez-vous punt. In Cerfontaine (EBCF) werd de bemanning onderworpen aan een quiz, in Zoersel (EBZR) moest de crew hun vliegtuig voorstellen en kregen ze nog een bijkomende opdracht namelijk het identificeren van een luchtvaart gerelateerd onderdeel. Op Ursel (EBUL) moesten zij een precisie-bombardement uitvoeren met gekleurde ballonnetjes gevuld met bloem. Op Zwartberg (EBZW) stond er een precisie-landing op het programma. Op elke plaats had Valerie "grondpersoneel" voorzien om de proeven vlot te laten verlopen. Naast andere collega-fotografen mochten Raymond en ik beelden gaan nemen op Zoersel, Ursel en Antwerpen. Nadat de proeven werden afgelegd vlogen de meeste toestellen richting luchthaven Antwerpen (EBAW) waar de resultaten werden bekendgemaakt, gevolgd door een diner in de E-lounge in de General Aviation Terminal. Zeven toestellen namen deel aan de rally:

Piper C-180 met registratie N904BP
Piper J-3 N92107
De Havilland Chipmunk G-DHCC
Piper PA-18 N45458
Piper J-3 D-EJIN
Stampe & Vertongen SV-4E OO-KAT
Stampe & Vertongen SV-4B OO-WIL

Met hartelijke dank aan Valerie om deel te mogen uitmaken van de Pilot's Rally editie 2021. Dank ook aan de aangename mensen op de diverse vliegvelden waarvan wij alle faciliteiten kregen om  het geheel op de gevoelige plaat vast te leggen. Op verzoek van Valerie werden er vooraf geen foto's gepubliceerd. Op die manier was zij in staat om een prachtige compilatie samen te stellen, een mooie terugblik en dito aandenken aan een mooie Lady Bush Pilot's Rally 2021.
Graag tot een volgende !

(Tekst : Jef Pets - Foto's : Raymond De Clercq & Jef Pets - Film : Valerie aka Lady Bush Pilot)

Klik op de eerste foto voor de fotoalbum van Raymond en mezelf, respectievelijk op EBZR (Zoersel) EBUL (Ursel) en EBAW (Antwerpen). Klik op de tweede foto voor de knappe foto- filmcompilatie die Valerie samenstelde.