LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
IN MEMORIAM FREDDY VAN GAEVER

Freddy Van Gaever werd geboren op 19/06/1938. Als ondernemer stond hij zowel bekend in het bedrijfsleven, de sportwereld als in de politiek.
De man is onder de luchtvaartfanaten beter bekend als de persoon die mee aan de wieg stond van DAT, Delta Air Transport.
Later was hij ondermeer de drijvende kracht achter VLM Airlines, ook bekend als de  Vlaamse Luchtvaartmaatschappij en VG Airlines (Van Gaever Airlines) dat begin 2002 werd stopgezet. Van Gaever beëindigde de samenwerking met VLM in 1998.
In 2016 vroeg VLM het faillissement aan en werd de vloot aan de grond gezet. Freddy trachtte het bedrijf, zij het dan gedeeltelijk, over te nemen, maar slaagde niet in zijn opzet.
Ondertussen is VLM heropgestart en vliegt het opnieuw met de Fokker 50 toestellen. De bekendste verbinding betreft de, bijna dagelijkse, Antwerpen-Londen lijn.
Freddy Van Gaever overleed op 15/12/2017 op 79 jarige leeftijd.
Als eerbetoon en blijvende herinnering aan deze charismatische persoon, werd de VLM Fokker 50, OO-VLS, voorzien van de naam van zijn stichter.
(zie de foto's hierna)
Langs deze weg wensen wij ons medeleven te betuigen aan de familie, collega's, vrienden en kennissen van Freddy Van Gaever.

(Reportage & foto's : Jef - Bronnen Aviation Society of Antwerp en HLN / Foto Freddy Van Gaever copyright van de Senaat bron www.senate.be)