LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
VLIEGVELD BROECHEM WERELDOORLOG I

Bij het doornemen van de werken "Vereeuwigd Emblem", twee prachtige geschriften die werden samengesteld door René Schoonvliet over de geschiedenis van ons dorp Emblem dacht ik op zoek te gaan of er iets op luchtvaartvlak te rapen viel. Aangezien ik interesse heb voor streekgebonden luchtvaartgeschiedenis in de omgeving van Lier en Ranst nam ik contact op met het documentatiecentrum van Ranst in de hoop daar iets te weten te komen van gebeurtenissen op luchtvaartvlak.
Ik kreeg er twee documenten in handen van de Heemkring Brucheem (Sprokkelingen nummer 10 en nummer 13) waarin melding wordt gemaakt van de aanleg van een Duits vliegveld op Bossenstein te Broechem.
Mijn bedoeling was om er in de toekomst een samenstelling over te maken maar via de nieuwsbrief van Hangar Flying dd 14/04/2020 vernam ik dat zij er recent een prachtig artikel over hebben samengesteld.
Door hieronder op de pagina van Sprokkelingen 10 van de Heemkring Brucheem te klikken kan je het artikel op Hangar Flying nalezen.
Met dank aan Frans Van Humbeek.